Sydäntuki-toiminta

Toiminnan keskiössä ovat valtimotautiin sairastuneet, korkeassa riskissä olevat, heidän läheisensä sekä muut terveydestään kiinnostuneet henkilöt. Toimimme yhdessä Etelä-Karjalan sydän-, diabetes- ja avh -yhdistysten kanssa, ja teemme yhteistyötä muiden maakunnan yhdistysten ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa.

Hyvän hoidon lisäksi sairastuneiden tukemiseen tarvitaan järjestötyön vertaistukea ja vertaistoimintaa. Sairastuneiden tukeminen on keskeinen Sydäntuki-toiminnan muoto. Äskettäin sairastunut voi ottaa yhteyttä vertaistukihenkilöön ja keskustella luottamuksellisesti sairauteen liittyvissä asioissa. Vertaistukihenkilö on kuuntelija, kokemusten jakaja ja rohkaisija.Vertaistukitoiminta on luottamuksellista, vaitiolovelvollista ja vapaaehtoista. Toiminnassa mukana on noin 30 koulutettua vertaistukihenkilöä.

Vertaistuki toteutuu myös yhdistysten ryhmissä. Etelä-Karjalassa on lähes 30 vertais- tai harrasteryhmää. Tarjoamme vapaaehtoisille mielekästä tekemistä ja tuemme heitä tehtävässään. Järjestämme myös kaikille avoimia ja maksuttomia luentotilaisuuksia. 

Sydänyhdistysten kotisivut:

https://kaakkoissuomensydan.fi/yhteystiedot/piirin-yhdistykset

 

Imatran Seudun Diabetesyhdistys:

https://www.diabetesimatra.com/

Lappeenrannan Seudun Diabetesyhdistys: 

https://www.lappeenrannandiabetes.com/

AVH-yhdistys:

https://etelakarjalanavh.aivoliitto.fi/

 

Kannattaa käydä kurkkaamassa myös Sydan.fi ; sieltä löytyy Sydänliiton tekemiä artikkeleita ja muuta hyvää ajankohtaista tietoa sydänterveydestä  https://www.sydan.fi/