Sopeutumisvalmennuskurssit

Sydänliiton sopeutumisvalmennuskursseilla saat tietoa, tukea ja valmiuksia, jotka helpottavat elämääsi sydänsairauden kanssa. Kursseilla tapaat toisia samassa elämäntilanteessa olevia. 

Kurssit järjestetään Veikkauksen tuella. Vetäjinä toimivat terveydenhuollon ammattilaiset.  Kursseille voi hakeutua koko maasta. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia.

Hakeminen

Lisätietoja kuntoutumiskurssesita löytyy Sydänliiton sivuilta. 

Etsi kursseja Kuntoutuskalenterista. 

Kuntoutumiskurssille haetaan kuntoutumiskurssihakemuksella.

 johon liitetään kopio epikriisistä ja tarvittaessa muita selventäviä liitteitä. Hakemus lähetetään kunkin kurssin kohdalla mainittuun osoitteeseen. Yhdellä hakulomakkeella haetaan vain yhdelle kurssille. Kuntoutumiskurssien matkakustannuksista voi hakea korvausta Kelasta. Kela korvaa kursseille osallistuvien matkat omavastuuosuuden ylittävältä osalta halvimman matkustustavan mukaan. Tätä varten tarvitaan lääkärin suositus kurssille (täytettynä hakemuslomakkeen alaosa).

Ohje kuntoutuskurssinhakemus-lomakkeen lataamiseen ja tulostamiseen:

  • klikkaa hakemuslomakkeen linkkiä, joka johtaa Dropboxiin
  • valitse sen jälkeen Download-toiminto
  • valitse Direct download -toiminto
  • lataa sitten lomake omalle koneellesi
  • täytä lomake omalla koneellasi sähköisesti ja lähetä se sähköpostilla eteenpäin
  • vaihtoehtoisesti tulosta tallentamasi lomake ja täytä se käsin 

Työelämässä olevat voivat hakea myös sopeutumiskurssien ajalta Kelasta kuntoutusrahaa korvauksena ansionmenetyksestä. Lisätietoja kuntoutusrahasta saa Kelan toimipisteistä ja sivuilta www.kela.fi.

 

Sopeutumisvalmennuskurssin tietosuojaseloste