Sydäntuki-toiminta

Kaakkois-Suomen Sydänpiiri sai STEAn (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen) kautta Veikkaukselta rahoitusta hankkeiden avulla aloitetun toiminnan turvaamiseksi. Hyvän hoidon lisäksi sairastuneiden tukemiseen tarvitaan järjestötyön vertaistukea ja vertaistoimintaa. Toiminnan keskiössä ovat valtimotautiin sairastuneet, korkeassa riskissä olevat, heidän läheisensä sekä muut terveydestään kiinnostuneet henkilöt. Toiminta on nimeltään Sydäntuki-toimintaa ja sitä toteutetaan yhdessä Etelä-Karjalan sydän-, diabetes- ja avh -yhdistysten kanssa sekä yhteistyössä muiden maakunnan yhdistysten ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa.

Sairastuneiden tukeminen on yksi keskeinen Sydäntuki-toiminnan muoto. Äskettäin sairastunut voi ottaa yhteyttä koulutettuun vertaistukihenkilöön ja keskustella luottamuksellisesti sairauteen liittyvissä asioissa. Vertaistukihenkilö toimii kuuntelijana, kokemusten jakajana ja rohkaisijana. Vertaistukihenkilön toiminta on luottamuksellista, vaitiolovelvollista ja vapaaehtoista. Toiminnan piirissä on n. 30 koulutettua vertaistukihenkilöä.

Vertaistuki toteutuu myös yhdistysten ryhmissä. Etelä-Karjalassa toimii lähes 30 vertais- tai harrasteryhmää, jotka saavat eritasoista tukea Sydäntuki-toiminnasta. Sydäntuki -toiminnan avulla järjestetään vuosittain kymmenkunta kaikille avointa luento tms. tilaisuutta Etelä-Karjalassa. Toiminnan avulla pyritään myös tarjoamaan vapaaehtoisille mielekästä tekemistä ja tukea vapaaehtoisia heidän tehtävissään.

Sydänyhdistysten kotisivuille pääsee yläpalkissa olevan piirin yhdistykset välilehden takaa. Sieltä löytyy heidän paikalliset toiminnat.

Alla löytyy Diabetes-ja avh yhdistysten kotisivut. Sieltä löytyy heidän toiminaa. 

Imatran Seudun Diabetesyhdistys:

https://www.diabetes.fi/yhteiso/jasenyhdistykset/paikallisyhdistysten_in...

Lappeenrannan Seudun Diabetesyhdistys: 

https://www.lappeenrannandiabetes.com/

Jousenon Diabetesyhdistys:

https://www.diabetes.fi/yhteiso/jasenyhdistykset/paikallisyhdistysten_in...

AVH-yhdistys:

https://etelakarjalanavh.aivoliitto.fi/

 

4/2019 LAPPEENRANNAN UUTISTEN JA IMATRALAISEN LUKIJAKILPAILU:

https://lehtiluukku.fi/lehti/lappeenrannan-uutiset/_read/3.4.2019/209038.html lehden sivu 14

Sydänmerkki vastaus löytyy sivun https://www.sydanmerkki.fi/sydanmerkki alalaidasta.

Kannattaa käydä osallistumassa! Sydäntuki-toiminta pääsi mukaan tunnistuskilpailuun!

 

Kannattaa käydä kurkkaamassa myös Sydan.fi, sieltä löytyy Sydänliiton tekemiä artikkeleita ym hyvää ajankohtaista tietoa  sydänterveyteen liittyen  https://www.sydan.fi/