Sopeutumisvalmennuskurssit

 

Sopeutumisvalmennuskurssien tavoitteena on antaa sydänsairastuneelle ja hänen läheiselleen tietoa, taitoa ja tukea omahoitonsa toteuttamiseen ja tukea sairastuneen ja hänen läheisensä psykososiaalisen selviytymiseen. Kuntoutumiskurssilla ryhmän kanssa yhdessä tekeminen, keskustelut ja vertaistuki ovat merkittävässä roolissa. 

Hakeminen

Etsi kursseja Kuntoutuskalenterista.

Kuntoutumiskurssille haetaan SSL 1 -hakemuslomakkeella

(ruotsinkielinen SSL Blanket 1), johon liitetään kopio epikriisistä ja tarvittaessa muita selventäviä liitteitä. Hakemus lähetetään kunkin kurssin kohdalla mainittuun osoitteeseen. Yhdellä hakulomakkeella haetaan vain yhdelle kurssille. Kuntoutumiskurssien matkakustannuksista voi hakea korvausta Kelasta. Kela korvaa kursseille osallistuvien matkat omavastuuosuuden ylittävältä osalta halvimman matkustustavan mukaan. Tätä varten tarvitaan lääkärin suositus kurssille (täytettynä SSL 1 -lomakkeen alaosa tai hoitoselosteeseen tai lääkärintodistukseen kirjattu suositus tai erillinen vapaamuotoinen lausunto).

Ohje SSL 1 -hakulomakkeen lataamiseen ja tulostamiseen:

  • klikkaa SSL 1-hakulomakkeen linkkiä, joka johtaa Dropboxiin
  • valitse sen jälkeen Download-toiminto
  • valitse Direct download -toiminto
  • lataa sitten lomake omalle koneellesi
  • täytä lomake omalla koneellasi sähköisesti ja lähetä se sähköpostilla eteenpäin
  • vaihtoehtoisesti tulosta tallentamasi lomake ja täytä se käsin 

Työelämässä olevat voivat hakea myös sopeutumiskurssien ajalta Kelasta kuntoutusrahaa korvauksena ansionmenetyksestä. Lisätietoja kuntoutusrahasta saa Kelan toimipisteistä ja sivuilta www.kela.fi.

 

Kaakkoisen alueen kevään 2019 sopeutumisvalmennuskurssit:

 

1.-3.4.2019 Sepelvaltimotautipotilaan arjen valinnat kurssi pariskunnille. Kurssipaikka: Imatran Kylpylä, Purjekuja 2, 55420 Imatra. Haku kurssille päättyy 25.2.2019.

 

8.-10.4.2019 Sepelvaltimotautipotilaan arjen valinnat kurssi. Kurssipaikka: Imatran Kylpylä, Purjekuja 2, 55420 Imatra. Haku kurssille päättyy 1.3.2019.

Ylläolevista kursseista lisätiedot ja hakemukset liitteineen Kaakkois-Suomen Sydänpiiri ry, Valtakatu 64, 53100 Lappeenranta.  puh. 044 311 1553, heli.heimala@sydan.fi